+46 070 691 20 84 susanne@kelldalen.se
Brysselkål

Brysselkål

Läcker liten grönsak som vi kan skörda när det inte finns så mycket annat

Grönkål

Grönkål

Grönkål äts rå eller tillagad. säsong från augusti och så länge den räcker...

Purjolök

Purjolök

Purjolök, god både rå och tillagad. Vi odlar sorter som inte blir så grova.

Gräslök

Gräslök

Välkänd och användbar lökväxt.

Kålrabbi

Kålrabbi

Fin primör. Knölen som egentligen är stammen, äts rå eller lätt tillagad. Smakar som broccoli.

Lavendel

Lavendel

Lavendel ger fin smak till både maträtter och bakverk.

Timjan (Backtimjan)

Timjan (Backtimjan)

Blommande kryddväxter går ofta bra att äta ändå. Klip inte bort blommorna de är fina i maten och lockar dessutom flera nytiga insekter så som humlor, bin och fjärilar.

DSCN3006 (640×480)

Aromatisk och fin kryddväxt. Bladen smakar citrus. både kronblad på blomman och de flikiga gröna bladen går att använda.

Ringblomma

Ringblomma

Fin färgklick i sallader och på tårtor eller andra efterätter.

Broccoliblomma

Broccoliblomma

Broccoli och de asiatiska bladen går lätt i blom. Flera av dom har mycket vackra blommor som passar fint i maten och sallader.

Fröfänkål

Fröfänkål

Blommorna liknar en dillkrona, men något mer intensivt gula. Smakar intensivt av fänkål. Både blad, stjälkar, blommor och frön är ätbara.

Slingerkrasse (Buskkrasse)

Slingerkrasse (Buskkrasse)

Egen smak. Både blommor, blad och frön är ätbara.

Stjälkselleri

Stjälkselleri

God och nyttig grönsak med en alldeles egen smak. Passar bra med äpplen, valnötter, rapsolja och chili.

Dill

Dill

Vi odlar både blad dill och krondill. Finns i omgångar.

Krusbladig Persilja

Krusbladig persilja

Krusbladig persilja är fin som dekoration och tillagad i maten.

Slätbladig Persilja

Slätbladig persilja

Slätbladig persilja är en användbar grönsak/kryddväxt i sallader. Växer bra under en lång säsong, tål även en hel del kyla.

Tatsoi

Tatsoi

Tatsoi är en fin liten bladväxt, god både rå och i wokrätter.

Polkabeta

Polkabeta

Snabbväxt och fräsch beta. Blir lätt roanär den kokas. Servera rå i tunna skivor för att få behålla ränderna.

Spenat

Spenat

Spenat är god både rå och tillagad. Vi odlar den som småblad, vår och höst.

Rödbeta

Rödbeta

Rödbetor odlar vi hela sommaren och hösten. Vi sår i olika intervall så de går att skörda både som små och lite större. Rödbetor som växt fort smakar bäst.

Koriander

koriander

Koriander används mycket i det asiatiska köket. Passar att kombineras med lime och ingefära. De färska bladen är goda i wraps med olika slags grönsaker, soppor och sallader. För odling…

Pac Choi

Pac choi

Pac Choi odlar vi vår och höst. Det är en asiatisk bladväxt som ingår i kålfamiljen. Skördas både som späd och fullväxt.

Oregano

Oregano

Oregano är lättodlad och dekorativ. Blommorna är fina i rabatt och buketter, och dessutom en bra växt för att locka till sig bin, humlor, fjärilar och blomflugor. Gulbladig oregano är…

Stevia

Stevia

En växt som är extremt söt och används för att framställa sötningsmedel.

Grapemynta

Grapemynta

Grapemynta smakar och doftar lätt av citrus. Passar bra i sallader, drycker och till efterrätt. Dekorativ, blommar fint och sprider sig mindre än andra myntor.

Rosmarin, Krypande

Rosmarin, krypande

Rosmarin som växer nedför krukans kant eller kryper längs med marken är särskilt fin till blandade planteringar eller i en lerkruka. Smakar bra.

Skärböna

Skärböna

Böna som kräver uppbindning och ger långa breda delikata baljor. Äts skuren i bitar eller hel. Ger stor skörd och är en riktig favorit.

Borlottiböna

Borlottiböna

Fin kokböna som odlats mycket i Italien. Kräver förkultivering och en lång odlingssäsong. Gröna bönor är en delikatess och de mogna bönorna passar bra till att torka och spara.

Bondböna

Bondböna

Goda och lättodlade bönor. Den enda bönan som kan sås i kall jord, tidigt på säsongen.

Multiblad Sallat

Multiblad sallat

En enhetlig och bra salladstyp. Den bildar huvuden men knyter sig inte. Med ett snitt kan alla bladen klippas av.

Kinesisk Odödlighetsört

Kinesisk odödlighetsört

Gynostemma pentafyllum. Läkeväxt. Kan användas till te. Dekorativ.

Sprouting Broccoli

Sprouting broccoli

Lilafärgad broccoli med läcker smak. Den växer rätt långsamt och småskotten skördas under lång period. Både blad, knoppar och blommor är goda.

Broccoli

Broccoli

Broccoli är en av de nyttigaste grönsakerna. Vi odlar den från juli och fram till hösten i olika omgångar.

Körsbärstomat

Körsbärstomat

Körsbärstomaten vi odlar heter Sakura och är lagom söt och fast. Vi säljer tomatplantor från slutet på april och i maj. Tomaterna vi odlar i växthuset brukar mogna i månadsskiftet…

Citrontimjan

Citrontimjan

Citrontimjan är både aromatisk och dekorativ. Fin att använda i dressing, sallad eller efterrätter.

Citronverbena

Citronverbena

God att använda i te och efterrätter. En vacker växt som snart växer upp till en buske på en säsong.

Fransk Dragon

Fransk dragon

härdig och aromatisk ört.

Kronärtskocka

Kronärtskocka

Fina plantor som väcker uppmärksamhet i planteringar. Kräver sin plats och mycket sol och näring för att utvecklas väl. Fin som snittblomma om den inte har serverats dessförinnan...

Aubergine

Aubergine

Mini aubergine som kan odlas i kruka hela sommaren. Små goda frukter och snygga blommor.

Chili Hot Lemon

Chili Hot Lemon

Vi odlar flera sorters chili, på bilden är det den gula Hot Lemon med hög styrka och en lött citrussmak, den orange heter Bulgarian Carrot och är medelstark och den…

Timjan

Timjan

Timjan är aromatisk och en av de mest använda och kända örterna för köket. Det är också en mycket dekorativ växt för plantering i urna eller kryddgård. Timjan går att…

Kryddsalvia

Kryddsalvia

Aromatisk och mycket användbar kryddväxt. Fina blommor.

Cerbiatta Sallat

Cerbiatta sallat

Fin flikbladig sallatssort som växer fort. Krispig och god, går att skörda både späd och fullvuxen. Smakrik.

Svartkål

Svartkål

God och vitaminrik bladgrönsak. Går att skörda både som späd och lpngt fram på vintern.

Gul Mangold

Gul Mangold

Mangold odlas både som småblad och senare som en fullväxt sommargrönsak. Äts både rå och tillagad.

Knölfänkål

Knölfänkål

Knölfänkål är krispig, god och smakrik. Passar till både sallader, fiskrätter, tillbehör, efterätter. Både blast, stjälkar och den vita knölen är ätbara. Blasten är fin att använda till oljor.

Salladslök

Salladslök

Friska och goda lökar som äts färska i sallader eller lätt tillagade som primör/tillbehör.

Romansallat

Romansallat

Romansallat är frisk och krispig. Går bra att äta både som späd och fullvuxen. Fullt utväxt blir det riktigt stora huvuden som kan väga ett kg eller mer.

Rödlök

Rödlök

Späda och läckra rödlökar skördas både som riktigt små, nästan som en salladslök och fullt utvecklade.

Morot

Morot

Morot odlar vi i två - tre omgångar per säsong för att få en längre skördeintervall. De säljs som späda eller medelstora i buntar.

Vattenkrasse

Vattenkrasse

Frisk och grön och vitaminrik kryddväxt som passar som tillbehör, smörgåspålägg eller tillagad (passar bra när de blivit grova och smakrika)

Rädisa

Rädisa

Snabbväxande vårprimör som vi har periodvis på våren