+46 070 691 20 84 susanne@kelldalen.se

Vår odling är hållbar, ekologisk och småskalig. Vi återvinner material, har låga investeringskostnader, arbetar med hantverksmässiga  metoder som ger ett lågt maskintryck och energiåtgång. Odlingen ger stor skörd på liten areal genom en lång säsong, litet svinn och skörd i olika intervall från både växthus och friland. För trädgård, köksträdgård och örtagård producerar vi plantor i vår plantskola.

DSCN1864

Köksväxter

Vi har en lång odlingssäsong och skördar olika sorters grönsaker från April till Oktober, eller tidigare/längre beroende på klimatet. Vi levererar handplockade, färska grönsaker/örter direkt till kund. Tiden från skörd till leverans ska hållas så kort som möjligt. Under våren finns primörer, fräscha småblad, sallat, vattenkrasse och massor av örter.

IMG 1833 (640×427)

Plantskola

I vår plantskola finns ett stort sortiment av användbara kryddväxter och grönsaksplantor. Ätbara växter för plantering i köksträdgård, örtagård, balkong, pallkragar eller krukor. Det finns också medicinalväxter och nyttoväxter som gynnar den biologiska mångfalden genom att locka bin, humlor och fjärilar. Vi ger gärna råd om plantering, växtval, skötsel oh användning.

Ekologisk certifiering innebär att odlingen kontrolleras av ett externt bolag. En godkänd odling/producent ska märka sina produkter med EU loggan som är obligatorisk inom EU för ekologiska produkter. I Sverige finns också KRAV märkningen med ett ytterligare regelverk.

Så här ser märkningen ut:

EU_Organic_Logo_Colour_OuterLine_rgb (500x333) (125x83) (50x33)       Krav certifierings märke

SE – Eko 03

Mer information om Krav finns här

Jordbruksverkets information om ekoodling

Ekologiska lantbrukarna

Forskning