skip to Main Content
[vcex_spacing]

Om Källdalens Trädgårdar

Här på gården, mitt i Hallands bokskogar odlar vi blommor, grönsaker och örter. Allt som fjärilar, bin, humlor och människor gillar. Hållbart, ekologiskt och hantverksmässigt odlat. Vi som äger och driver trädgårdarna heter John Söderberg och Susanne Lundberg. Vi gör det mesta tillsammans men om vi ska beskriva en arbetsfördelning så sköter John det mesta av grönsaksodlingarna, bygger, underhåller och förbättrar byggnader och maskiner, medan Susanne har mest hand om plantskolan och butiken. Planerar odlingen gör vi på hösten och vintern och vi börjar odla i februari. I år kommer även Cecilia Lignell, trädgårdsmästare och biolog att arbeta hos hos några dagar i veckan.

[vcex_image overlay_style=”” image_id=”4340″]
[vcex_spacing]
[vcex_image overlay_style=”” image_id=”4332″]

GÅRDSBUTIKEN

I gårdsbutiken finns säsongens grönsaker och blommor. Vi har också ett sortiment av terrakottakrukor och ekfat i olika storlekar samt en planteringskärl i corten och zink. I gårdsbutiken har vi ett kök, vedkamin och sittplatser för sociala aktiviteter. Tillsammans med gårdsbutiken har vi också en plantskola utomhus där det finns ett stort sortiment av örter, perenner, grönsaksplantor, tomat, chili och gurkplantor. Det finns plantor helasäsongen och de växlar i storlek och sort beroende på vilken årstid det är.

[vcex_spacing]

GRÖNSAKS/BLOMSTERODLING

Vi startade med grönsaksodling mest för eget bruk, som har utvecklats till en småskalig odling av flera olika sorters grönsaker, snittblommor, grönsaksplantor och plantskola . Vi odlar i två växthus, det ena är på 240 m2 och det andra på 120 m2. I växthusen drivs alla plantor fram och därefter odlas där tomat, gurka, chili och paprika. På friland har vi ca 1 ha grönsaker och blommor samt oftast lite gröngödsling som ingår i växtföljden. Just nu utvecklas blomsterodlingen lite extra.

[vcex_image overlay_style=”” image_id=”4328″ main_notice=””]
[vcex_spacing]
[vcex_image overlay_style=”” image_id=”4331″]

TILL RESTAURANG/BUTIK

Vill ni handla örter, blommor eller grönsaker till er verksamhet är det enklast att kontakta oss via email susanne@kelldalen.se eller tel 0706-912084 så får ni mer information och vi kan komma överens om leverans eller hämtning. Vi samarbetar bl a med Olsegården AB samt Bondens skafferi i Väst.

Back To Top